Skal styrke satsingen på miljø og klima

Atle Gerhardsen og Lars Krangnes etablerte Cautus Geo i 2009. I sommer har de sammen jobbet fram ISO-sertifiseringen.
Atle Gerhardsen og Lars Krangnes etablerte Cautus Geo i 2009. I sommer har de sammen jobbet fram ISO-sertifiseringen.

Cautus Geo styrker satsingen på miljø og klima. Ny leder for området skal rekrutteres.

Cautus Geo styrker innsatsen på miljø og klima. – Vi er på jakt etter  leder for satsingen, sier daglig leder Atle Gerhardsen (til venstre på bildet).

Cautus Geo er eksperter på geomonitorering. Det involverer automatisert overvåking og varsling innenfor områder som naturfarer, vann, miljø, klima, bygg og anlegg, samt samferdsel og konstruksjoner.

Det startet med overvåkning av naturfarer i 2009. Det er fortsatt et kjerneområde for selskapet som siden 2014 også har hatt miljø- og klima som et voksende marked.

Startet beskjedent

I 2014 gikk Cautus Geo for første gang inn på vann-, miljø- og klimaovervåking. Det startet beskjedent med et mindre oppdrag på Kadettangen i Oslo. Senere er vann-, miljø- og klima blitt et viktig område.

– I dag har vi bygget en sterk posisjon innen automatisk vann-, miljø- og klimaovervåkning. Vi har styrket oss med ny kompetanse, utviklet nye systemer og investert i utstyr, sier Atle Gerhardsen.

Nå styrkes satsingen. Stilling som fagleder for området er utlyst.

– Vi har solid kompetanse innenfor miljøovervåking. Våre systemer er godt tilpasset for automatisk overvåking og datafangst med skyløsningen  Cautus Web som gir sanntidsalarmer om fastsatte grenseverdier brytes, Cautus Web benyttes i alle våre forretningsområdene, sier Gerhardsen.

Ny nøkkelperson

Den som skal lede vann-, miljø- og klima blir en ny nøkkelperson i Cautus Geo som har 14 år med vekst bak seg.

Vann-, miljø- og klima kommer til å bli enda viktigere fremover for selskapet som har rammeavtale med NIKU for middelalderovervåkning, egenutviklet sensorteknologi for flomovervåkning og som fikk sensorer til å påvise mikroplast i et pilotprosjekt innenfor FOU, for å nevne noen stikkord innenfor miljø- og klimasektoren de senere årene.

– Praktisk anlagte folk som også liker feltarbeid, og som gjerne er teknologisk fremoverlent og liker å være med fra starten til avsluttende rapportskriving, er ettertraktet hos oss, sier Gerhardsen.

Teknologisk ledende

Cautus Geos løsninger er teknologisk ledende innenfor monitorering. Ekspertisen spenner over ulike sensorteknologier, støttet av selskapets egenutviklede skyløsning, Cautus Web. Denne plattformen samler, bearbeider, analyserer og varsler overskridelser av definerte terskelverdier i sanntid.

Innenfor skred- og steinsprangovervåkning kan den samme teknologien også stenge og åpne veibaner.

– Vi er totalleverandør som oftest løser alt for kunden. Samtidig er vår løsning skalerbar og kan tilpasses ulike behov, sier Gerhardsen.