Nytt Vestlandskontor i Bergen

Ove Steinestø er ny i  Cautus Geo. Han skal lede det nye Vestlandskontoret i Bergen.
Ove Steinestø er ny i Cautus Geo. Han skal lede det nye Vestlandskontoret i Bergen.

Cautus Geo åpner sitt andre kontor på Vestlandet. Det kommer kort tid etter satsingen med eget kontor i Nord-Norge.

– Vi er i sterk vekst og ønsker å styrke tilstedeværelsen ytterligere på Vestlandet, sier CEO Odd Sverre Østlie om nysatsingen med lokalkontor i Bergen. Det skal ledes av Ove Steinestø. Han kommer fra Multiconsult i Bergen. 

Cautus Geo er spesialist på geomonitorering. Det handler om automatisk overvåking og varsling av naturfarer, miljø og klima, bygg og anlegg, samferdsel og konstruksjoner.

Selskapet er et av Europas ledende teknologifirmaer innen automatisk overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø og har utviklet et bredt spekter av egenutviklet sensorteknologi og dataforvaltningssystemet Cautus Web.

Skal ha vekst

– Det er mange spennende prosjekter på Vestlandet. Nå styrker vi vår tilstedeværelse med enda et kontor, blir mer synlig og skal satse enda mer på landsdelen. Vi er fra før etablert på Voss. Kontoret i Bergen etableres med vekstambisjoner, sier Østlie.

I fjor kom Equip inn på eiersiden i selskapet som i 13 år har overvåket naturfarer som Åkneset og Mannen.

– Vår strategi handler om vekst. Vi skal vokse organisk og gjennom oppkjøp. Opprettelsen av eget kontor i Bergen inngår i strategien, sier Østlie.

Hovedkontoret er på Lysaker i Oslo. I tillegg har selskapet kontor på Voss, i Telemark og Tromsø.

Fra Multiconsult

Ove Steinestø skal lede det nyopprettede kontoret. Automatikeren kommer fra Multiconsult i Bergen. Der har han arbeidet som felttekniker og operativ leder for måleteknikk i over 20 år. Hovedområdene har vært vibrasjon og støy på anleggsvirksomhet og montering og drift av miljøovervåkningssystemer i på store vei og tunnelprosjekter og i tilknytning til mudring og undersjøisk sprengning.

– På Vestlandet var vi mange bratte og rasfarlige fjellpartier. Steinestø vil derfor jobbe på et bredt spekter hos oss, sier CTO Lars Krangnes i Cautus Geo. Han er en av grunnleggerne av selskapet og leder kontoret på Voss.

– Vi er veldig glade for å få med oss Steinestø. Han vil styrke oss med ny kompetanse og verdifull erfaring, sier Østlie og Krangnes.

Ledende fagmiljø

– Jeg gleder meg til å jobbe i Norges mest dedikerte og ledende fagmiljø innenfor automatisk overvåkning og varsling av naturfarer, miljø og klima, bygg og anlegg, samferdsel og konstruksjoner, sier Steinestø.

– Målet er å sette større fart på Cautus Geos teknologi og løsninger på Vestlandet. Det er en spennende utfordring. i ryggen har jeg et sterkt faglig kollegium med kunnskapsrike og inspirerende kolleger jeg skal jobbe nært sammen med. Det ser jeg veldig fram til, sier Steinestø.