Ny i Cautus Geo

Elektroingeniør Øystein Berle Jensen tiltrådte i stilling som som tecnical manager 1. september i år.
Elektroingeniør Øystein Berle Jensen tiltrådte i stilling som som tecnical manager 1. september i år.

Øystein Jensen er ansat i ny stilling som technical manager.

Cautus Geo er i vekst og utvider. Øystein Jensen hadde første arbeidsdag 1. september i år.

– Øystein styrker oss med verdifull kompetanse på dokumentasjon, firmware og testing, sier COO Atle Gerhardsen.

Ledende selskap

Cautus Geo er et av Europas ledende teknologifirmaer innen automatisk overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø. Selskapet har utviklet et bredt spekter med sensorteknologi og egenutviklet webløsning, Cautus Web, for automatisk og kontinuerlig innsamling, bearbeiding, analyse og varsling basert på data fra ulike kilder.

I 2021 fikk selskapet PE-fondet Equip på eiersiden. Målet er å tidoble selskapet. Det skal skje ved organisk vekst og oppkjøp av selskaper i og utenfor Europa.

Sensorer og loggere

Øystein er elektroingeniør og kommer med bred yrkeskompetanse og spisset erfaring med embedded software (firmware). Han går inn i ny stilling som technical manager. Det betyr at han får ansvar for å sikre oppfølging og kontroll på videre utvikling, testing og dokumentasjon, ikke minst for loggerproduktene og oppfølging av eksterne utviklere innen hardware og firmware.

– Nå gleder jeg meg til å lære mer om teknologien og produktene, og å utvikle nye løsninger og produkter, sier Øystein Jensen

– Vi er i vekst og trenger flere ansatte med ny kompetanse. Øystein er med på å gi oss mer kraft og kompetanse på utvikling av sensorer og loggersystemer, sier Gerhardsen.

Nerder teknologi

Øystein er en ekte teknologientusiast. Glad i både mennesker og teknologi, som også har vært en fellesnevner i nær alle jobbene han har hatt i arbeidslivet. 

– Cautus Geo har stilige produkter, men enda bedre er at de bidrar til å sikre liv og helse. Det oppleves fint å jobbe med utvikling av utstyr og løsninger for å overvåke og varsle naturfarer. Det handler om at vi ikke skal miste dyrebare liv i tidvis farlig natur, sier Øystein.