Elsykkel overtar for bil i Oslotrafikken

Geolog Alexandra Emhjellen er av dem som har omfavnet elsykkel på jobboppdrag i nærområdene i Oslo og Bærum.
Geolog Alexandra Emhjellen er av dem som har omfavnet elsykkel på jobboppdrag i nærområdene i Oslo og Bærum.

Tar miljø og bærekraft ett hakk videre med elsykkel utstyrt for oppdrag i Oslo og Bærum.

Cautus Geo tar klima, miljø og bærekraft på alvor; nå med elsykkel i nærområdene i Oslo og Bærum.

– Godt egnet. Bra for helsa og litt ekstra bevegelse. Effektivt og godt fremkomstmiddel til ulike oppdrag, sier prosjektingeniør og geolog Alexandra Emhjellen som gjerne velger sykkelen på jobboppdrag.

Cautus Geo er et av Europas ledende teknologifirmaer innen automatisk overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø. Selskapet har utviklet et bredt spekter med sensorteknologi og egenutviklet webløsning, Cautus Web, for automatisk og kontinuerlig innsamling, bearbeiding, analyse og varsling basert på data fra ulike kilder.

Mange tenker på naturfarer når Cautus Geo nevnes, men selskapet er også i sterk vekst innenfor miljøovervåkning.

– Da passer det bra med el-sykkel. Det er et bærekraftig, effektivt og godt alternativ, særlig på oppdrag som for ny E18, Fornebubanen og andre jobber i nærområdene i Oslo og Bærum, sier CTO Lars Krangnes.

I sommer har mange fulgt norske sykkelhelter som i TV-sendingene fra Frankrike rundt. Samtidig har Cautus Geo-ansatte syklet Oslo og Bærum rundt i jobboppdrag.

– Med vår elektriske sykkel og spesialinnredede vogn kommer vi hurtig og effektivt fram for å installere, drifte og vedlikeholde prosjekter i Oslo og Bærum på en miljøvennlig og effektiv måtte, sier Krangnes.

Han fikk ideen om elsykkel som arbeidsredskap for en stund siden. På forsommeren var sykkelen og vogna ferdig utstyrt. Siden har den rullet mange kilometer på ulike oppdrag.

– Erfaringene er gode. Sykkelen bidrar til en bedre arbeidsdag og bedre miljø for alle, sier Emhjellen.