Ansetter og vokser i jubileumsåret

Lars Krangnes og Atle Gerhardsen er klar for minst nye ti år.
Lars Krangnes og Atle Gerhardsen er klar for minst nye ti år.

For Atle Gerhardsen og Lars Krangnes er skapergleden og faglige utfordringer den store drivkraften. Det har i tillegg resultert i sunn økonomi og ti år med overskudd. I år passerer omsetningen 30 millioner kroner.

Her kan du se høydepunktene til Cautus Geo gjennom ti år

Før årsskiftet er det viktige Oslo-kontoret flyttet til nye lokaler. Selskapet har vokst ut av kontorene på Løren. I de nye lokalene som ligger tett på E18 ved avkjøringen til Fornebu, er det gjort plass til flere medarbeidere.

Ansetter

– Vi øker med tre nye geologer. I tillegg øker vi på logistikk og på utvikling av vår egen programvare for sanntidsanalyser av innsamlet data, sier daglig leder Atle Gerhardsen.

– Vi har bygd stein på stein gjennom mange år. Det løpet fortsetter. Det handler om å investere i teknologi, i fornyelse og enda mer trygghet for kundene, sier Gerhardsen.

Overvåker naturfare

Siden starten har Cautus Geo hatt store oppdrag innen overvåking av naturfare. I ti år har Cautus Geo hatt utstyr og drevet overvåking av noen av Norges farligste fjellpartier, som Åkneset, Nordnesfjellet og Mannen som kanskje er aller mest kjent etter de mange evakueringene i forkant av raset på Veslemannen i sommer. Også der var det utstyr og overvåkingssystemer fra Cautus Geo.

Unik teknologi

Siden starten har Cautus Geo tatt fram unik og ny teknologi. Selskapet driver ett av Europas største GNSS-nett for geomonitorering (Global Navigation Satelite Systems), har utviklet Cautus Web som gir sanntidsanalyse og presentasjon av innsamlet data, automatisk snøskredradar med varsling, loT datalogger og egen poretrykksmåler.

I tillegg står de bak en av verdens lengste deformasjonskabel. Den er montert i Gilhusbukta utenfor Drammen hvor det etableres 200 dekar nytt land for boligbygging.

Sterk FoU-profil

– Vi er klar for minst ti år til med innovasjon og utvikling av gode løsninger, sier Atle Gerhardsen.

Innovasjon Norge-direktør Mona Skaret plasserer Cautus Geo i det hun kaller EUs Champions League for bedrifter etter tildeling av EU-midler i «Fast track to innovation». Det programmet er en del av EUS Horisont 2020. Der er et av kriteriene å kunne gå globalt, kombinert med spisskompetanse og internasjonal erfaring.

Cautus Geo fikk EU-støtte for å utvikle et kostnadseffektivt og sikkert system for sanntidsmåling av vannkvalitet.

Oppnå klimamål

– For bygg og anlegg mener vi at våre løsninger kan bidra til å nå klimamålene for bransjen. En hyggelig bonus er at instrumentering og overvåking også kan forkorte byggetiden, øke sikkerheten og gi bedre økonomi i prosjektene, sier Atle Gerhardsen.

Geomonitorering skal bidra til at utbyggere kan håndtere risiko på en bedre måte.

– Vi har konsentrert oss mest om markedene i Norge og Sverige, men økt etterspørsel fra utlandet gjør at vi fremover ønsker å eksportere vår teknologi, sier Gerhardsen.

Om Cautus Geo

  • Skal være ledende og utviklende aktør innen effektive og sikre løsninger for overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø.
  • Arbeidsområder: Kartlegging, instrumentering, drift og dataforvaltning av varslingssystemer for stabilitet av fjell, løsmasser, konstruksjoner og overvåking av land- og vannområder.
  • Etablert i 2009 av Lars Krangnes (styreleder) og Atle Gerhardsen (daglig leder).
  • Hovedkontor i Lier. Kontorer i Oslo, Drammen, Voss, Lier og Kviteseid.