Lanserer YouTube-serie i påsken

fullsizeoutput_14f6

Vi lanserer YouTube-serie i påsken. – Vi tilbyr oppdatert kunnskap om overvåking av bygg, anlegg, skred og miljø.

Cautus Geo er mest kjent for å overvåke naturfarer. I påsken kan alle bli mer kjent med alt vi tilbyr på vår egen YouTube-kanal.

Gjennom mer enn ti år har vi overvåket utsatte fjellpartier som Mannen, men står også bak overvåkning og varslingssystemer for blant annet rasutsatte veistrekninger, bygg og anleggsplasser og miljøovervåkning.

Slippes på YouTube 

– Vi vil slippe flere filmer på vår kanal på YouTube i påsken. Tanken er at mange har hjemmekontor og påsken i år blir annerledes. Vi tilbyr inntil 15 minutters webinar-lignende filmer. Vårt mål er å gi oppdatert kunnskap om teknologi og løsninger, sier daglig leder Atle Gerhardsen.

Områdene Cautus Geo overvåker er innenfor bygg og anlegg, konstruksjoner, kraft og energi, miljø, klima og vann, naturfarer, offshore, samferdsel og snø og snøskred. På hvert av områdene er det ulike måleinstrumenter i virksomhet.

– Vi tror på automatiske målesystemer. Da unngår vi menneskelig feil, unøyaktigheter og tilfeldigheter. Så tror vi data må analyseres fortløpende og har utviklet Cautus Web for analyser og sanntidsvarsling om fastsatte verdier brytes. Det handler om trygghet og sikkerhet, ikke bare om dokumentasjon, sier Gerhardsen.

Godt dokumentert

I filmene er det god dokumentasjon av teknologiene og systemene som brukes gjennom bilder fra prosjekter selskapet har stått bak de senere årene.

Cautus Geo dokumenterer alltid egne jobber. Utstyret som benyttes for dokumentasjon av egne jobber ute i felt, er nå rigget opp som studio i selskapets lokaler på Lysaker i Oslo.

– Produksjonen er lavkost. Vi gjør alt selv, men innholdet skal speile høye krav til faglig kompetanse med mål om å formidle det hele på forståelig vis for alle, sier Gerhardsen.

Kortere filmer

Det er planlagt flere filmer. De første fire slippes i påsken. Senere kan det komme flere. Fellesnevneren er at de skal være på inntil 15 minutter.

– Det skal være kort, informativt, interessant og gi kunnskap om hva som skal til for å kunne overvåke ulike objekter og prosjekter, sier Gerhardsen.

Da handler det om hva du skal overvåke og måle, hvordan det kan gjøres, litt om den historiske utviklingen av teknologien, om teknologi som kan benyttes og som benyttes og eksempler fra prosjekter og installasjoner.

– Alle har ikke mulighet til å delta på webinarer som skjer på helt bestemte dager og tider. Vi legges derfor alt ut på vår kanal på YouTube. Der er det hele tilgjengelig da du har mulighet til å sette av noen minutter for å oppdatere deg, sier Gerhardsen.