Grunnvannsovervåking i Bane NORs prosjekt Drammen-Kobbervikdalen

Signering Atle Gerhardsen og Hanne Anette Stormo

Cautus Geo, med hovedkvarter i Lier, har vunnet en kontrakt for grunnvannsovervåking i Bane NORs prosjekt Drammen-Kobbervikdalen.

Dette er en viktig oppgave – vi må ha kontroll på grunnvannet i områdene der vi skal bygge, sier Knut Edmund Knutsen, som er prosjektleder for tunneler i InterCity-prosjektet Drammen-Kobbervikdalen.

– Dersom det blir endringer i grunnvannstand, så kan det påvirke bygningene i området, og det må vi unngå.

Kontrakten er på rundt 15 millioner kroner, og inkluderer fjernovervåking av grunnvannstand og poretrykk for hele prosjektet. Kontrakten ble tildelt Cautus Geo, som har hovedkvarter i Lier og kontorer i Drammen, Oslo og Voss. Selskapet har spesialisert seg på målesystemer og overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø.

– Jeg er glad for at vi har fått med Cautus Geo på laget, sier Knutsen.

– De har den ekspertisen vi etterspør, og er også et lokalt selskap som kjenner området. Det er en stor fordel. I tillegg kjenner de Bane NOR fra før, blant annet gjennom prosjektene Farriseidet-Porsgrunn og Follobanen.

Administrerende direktør i Cautus Geo, Atle Gerhardsen, sier at han er godt fornøyd med å ha vunnet kontrakten.

– Dette er et prosjekt vi har ventet på og gledet oss til, og som vi har hatt som mål å levere våre tjenester til, så dette er veldig hyggelig for oss, sier Gerhardsen. Han tror at det er en fordel at selskapet er lokalt.

– Ja, absolutt. Dette er hjemmeområdet vårt, her er vi godt kjent. Jeg tror også det er en fordel for prosjektet at vi holder til i nærheten, med tanke på oppfølging av leveransene våre.