Etablerer kontor i Tromsø

Håvard Hind skal lede det nye kontoret i Tromsø.
Håvard Hind skal lede det nye kontoret i Tromsø.

Cautus Geo satser i Nord-Norge. Håvard Hind skal lede kontoret i Tromsø.

Geolog Håvard Hind skal lede det nye Nord-Norge-kontoret. Det er opprettet i Tromsø. – En unik mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier Hind. 

I 13 år har Cautus Geo overvåket rasutsatte fjellpartier som Åkneset og Mannen. Selskapet er spesialist på geomonitorering. Det handler om automatisk overvåking og varsling av naturfarer, miljø og klima, bygg og anlegg, samferdsel og konstruksjoner.

Cautus Geo er et av Europas ledende teknologifirmaer innen automatisk overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø med et bredt spekter av egenutviklet sensorteknologi og dataforvaltningssystemet Cautus Web.

Selskap i vekst

– Vi er i sterk vekst. Det er mange spennende prosjekter i Nord-Norge. Nå ønsker vi å styrke vår tilstedeværelse med eget kontor og satse enda mer helt nord i landet, sier Atle Gerhardsen. Han er en av gründerne i Cautus Geo. I fjor kom Equip inn på eiersiden.

– Vår strategi handler om vekst. Vi skal vokse organisk og gjennom oppkjøp. Opprettelsen av eget kontor i Tromsø passer i strategien, sier Gerhardsen.

Hovedkontoret er på Lysaker i Oslo. I tillegg har selskapet Vestlandskontor på Voss og også lokalkontor i Telemark. Tromsø blir det tredje lokalkontoret.

Tromsø-gutt

Håvard Hind er fra Tromsø og har master i geologi fra hjembyen. Han har fartstid i Cautus Geo siden 2019. Den gang kom han fra stillingen som overingeniør i Nord-Troms Jordskifterett.

– Ambisjonen er å få til vekst og vinne flere oppdrag med våre løsninger. De sikrer kontinuerlig og automatisk overvåkning innenfor naturfarer, miljø, klima, bygg og anlegg, samferdsel og konstruksjoner. Målet er å skape grunnlag for flere stillinger på kontoret, sier Hind. Han gleder seg til returen til Tromsø.

– Jeg lokkes av jobben, men også naturen, klimaet og den nærmeste familien tekker meg nordover, sier Hind.

Naturfare

Mange av oppdragene Cautus Geo jobber med i Nord-Norge handler om naturfare. Av de mer kjente fjellskredprosjektene som pågår, hvor Cautus Geo har lang fartstid, er Jettan, Indre Nordnes og Gámanjunni.

– Her skal vi fortsatt passe på. I tillegg kommer andre, spennende prosjekter i landsdelen, også innenfor andre samfunnsområder, som fanger vår interesse, sier Hind.