Aktuelt

 • Bilete VSOT stadion

  Cautus Geo er sponsor av Norges Cup langrenn Voss 2017

  17.-19. februar arrangeres det Norges Cup i langrenn på Voss. Cautus Geo bidrar med vær og føreinformasjon under rennet. I tillegg har vi bidratt med deler av vår kartleggingsteknologi til å presentere anlegg og løyper.   http://www.skiforbundet.no/voss/ Facebook:  NC2017VOSS

 • 20170209_144200

  Cautus Geo jobber for Keller Grundbau

  Cautus Geo har nylig blitt engasjert av Keller Grundbau GmbH for å bistå med instrumentering i forhold til bygging av ny tunnelportal under Ekeberg. Arbeidet foregår i gamlebyen i Oslo og utbyggingen er en del av den nye Follobanen. Prosjektet omfatter deformasjonsovervåkning med ulike typer instrumentering og installasjonen vil gå fortløpende de neste ukene slik… Les mer »

 • 20161124_150238_resized

  Fjellsprengningsdagene 2016

  Cautus Geo deltok som utstiller under Fjellsprengningsdagene 2016, som ble avholdt 24-25 november i Oslo.

 • fjellsprenging_rv13

  Fjellsprenging langs Rv13

  På grunn av dårlig stabilitet i en større fjellformasjon ved Deildo i Hardanger, bestemte Statens vegvesen seg for å sprenge ut og fjerne det spesielt utsatte partiet langs Rv13. Salven på ca 15.000 kubikkmeter ble sprengt tidlig om morgenen den 17. oktober, og Cautus Geo fanget hendelsen på film med vårt høyoppløselige kamerasystem utplassert på… Les mer »

 • 20161004_135915

  Kurs hos Measurand i Canada

  Cautus Geo deltok forrige uke på kurs hos Measurand i Canada, for å lære mer om de nye modellene av SAA Shape Arrays som kommer på markedet i 2017.

 • Cautus Geo utvikler nytt system for måling av vannkvalitet!

  Tidligere i år fikk Cautus Geo og 4 partnere tildelt støtte fra EUs Eureka prosjekt for innovasjon og utvikling mellom ulike europeiske partnere.   1. september startet prosjektet “Continuous pesticide sensing in the environment”, forkortet CoPs. I utviklingsprosjektet skal vi utvikle en sensor og målesystem som automatisk og kontinuerlig måler en rekke ulike pesticider, rapporterer… Les mer »

 • img_0914

  Bygningsskader

  Etter kraftig regnvær i høst er det flere bygg som har vært utsatt for skader av flom og ras. Cautus Geo har utstyr for å overvåke grunnstabilitet og bevegelser på bygg. Et eksempel er i Osloområdet der deler av tomta nær et bolighus hadde sklidd ut, og det var behov for sanntidsovervåking av grunnmur for… Les mer »

 • Fjellskred

  Cautus Geo er stolt leverandør

  Cautus Geo har levert forskjellig utstyr som NVE bruker i sin overvåkning av ustabile fjellparti. NVE har på sin hjemmeside laget tre filmer som viser litt av overvåkningen, og utstyr vi har levert – se link for mer informasjon: https://www.nve.no/flaum-og-skred/fjellskredovervaking/  

 • IMG_0585

  Follobanen – Cautus Geo deltar i Norges største samferdselsprosjekt

  Jernbaneverket er nå godt i gang med bygging av Follobanen. Formålet med utbyggingen er å oppnå større kapasitet og kortere reisetid på togtransport mellom Oslo S og Ski. Prosjektet omfatter bygging av 20 km tunell og store utbedringer av jernbanenettet inn mot Oslo S. Cautus Geo har på oppdrag fra den italienske entreprenøren Condotte S.p.A… Les mer »

 • Nordnesfjellet tiner

  Nordnesfjellet tiner og Cautus Geo leverer en rekke instrumenter for å følge utviklingen
  Les mer om «Når fjellene tiner»:

 • Ullensvang

  Cautus Geo bistår under utbedring av Rv.13 ved Ullensvang

  Statens vegvesen utvider nå deler av veistrekningen mellom Odda og Kinsarvik i Hardanger. På oppdrag fra Contexo AS har Cautus Geo etablert ulike målesystem for kontinuerlig og automatisk overvåking av bevegelser i fjell og steinblokker nærliggende eksisterende vei. Monitoreringen omfatter 10 strekkstag for overvåkning av bevegelser mellom større steinblokker, en totalstasjon med 15 monitoreringsprismer montert… Les mer »